Wil je beter leren schrijven? Vol vertrouwen je plannen en ideeën op papier zetten? En wil je vooral dat je teksten meer effect hebben op je lezers? Dat ze in actie komen, begrijpen hoe iets werkt of jou zien als dé expert?

Effectief en duidelijk schrijven is een vaardigheid die je ontzettend veel oplevert. En die je gewoon kunt leren. Met de juiste tools en tips verbeter je je schrijfvaardigheid aanzienlijk. En kom jij op papier overtuigend over.

 

COMPLEX? DA'S MAKKELIJK!

Speciaal voor managers en ondernemers die complexe zaken op een heldere manier willen verwoorden heb ik de schrijftraining Complex - dat is duidelijke taal ontwikkeld. In drie dagdelen leer je alles over structuur en opbouw van een heldere tekst, over doelgroepgericht en actief schrijven en over het prikkelen en sturen van je lezers. Kortom: je gaat makkelijk schrijven over moeilijke materie. Theoretisch? Jazeker. Praktisch? Beslist! We werken aan de verbetering van je schrijfvaardigheid - ik leer je trucs en geef je tools die onmisbaar zijn voor het schrijven van heldere rapporten, overtuigende aanbestedingen en praktische handleidingen. Ik maak vooral gebruik van teksten van de deelnemers zelf - dus elke training is op maat. We werken samen doelgericht aan het verbeteren van jouw schrijfvaardigheid.

KORT & KRACHTIG: BRIEVEN EN E-MAILS

Goede brieven en e-mails schrijven is een kunst op zich. Een goede brief of mail enthousiasmeert, activeert, informeert, overtuigt of promoot. Zo'n brief (of e-mail) levert je het resultaat op dat je voor ogen had. En voorkomt onnodige vragen of dat je er nog eens achteraan moet bellen. Vergist je niet: dat komt veel vaker voor dan je denkt. Zonde! In de training Korte & krachtige brieven en e-mails leer ik jou en je collega's graag hoe je op een slimme en efficiënte manier goede brieven en e-mails opstelt. Die je uiteindelijk veel tijd gaan besparen. De training duurt een dagdeel en kan prima gecombineerd worden met de cursus Foutloos spellen.

FOUTLOZE SPELLING

Voor iedereen die vaak moet schrijven, maar nooit de tijd heeft gehad om zich te verdiepen in de 'nieuwe spelling' (je weet wel: pannenkoek met extra n! cadeau in plaats van kado) is de opfriscursus Foutloos spellen superpraktisch en zinvol. Even de kennis bijschaven: alle veranderingen, de vervoeging van Engelse werkwoorden (geüpdatet? deleten?) en uiteraard ook de d's en t's (ontwikkeld of ontwikkelt?). Waar twijfel jij over? Na afloop ben je helemaal bij op spellingsvlak en kun je ook de fouten in andere teksten verbeteren. De training duurt een dagdeel.

WORKSHOPS OP MAAT

Over schrijven, consistent communiceren, redigeren, spelling of andere tekstuele aspecten organiseer ik workshops op maat. Wil je je medewerkers enthousiasmeren, aan het denken zetten of wil je met een kleine groep wat dieper ingaan op een specifiek onderwerp? In overleg met jullie en op basis van jullie wensen en behoeftes stel ik een leuke workshop samen.

COMMUNICATIE VOOR DOENERS

Leer in deze driedaagse training hoe je je online communicatie slim en efficiënt inricht. Je maakt een praktisch communicatieplan en gaat ook echt aan de slag met het invoeren ervan. Deze training is speciaal voor medewerkers die de online communicatie 'erbij' doen en die vaak kampen met gebrek aan tijd, inspiratie en knowhow.

Communicatie voor Doeners is een idee van Yü-lien Tjiong en Isabelle Brus.

RAAK OPLEIDINGEN

Ik ben een van de trainers bij Raak Opleidingen en ook daar ligt mijn focus natuurlijk gewoon op lekker leesbare, zakelijke teksten. Samen met mijn collega's trainen we alle gedreven professionals in de Kop van Noord-Holland op communicatief vlak. Heel breed: of het nou om SEO, presenteren, sociale media of het schrijven van een supervlotte, zakelijke brief gaat. 😉